• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

Hangi Seviye Ölçüm Cihazını Seçmeli?

En İyi Seviye Ölçüm Cihazını Seçmenin İpuçları

Etkili seviye ölçümü, malzeme envanterini muhafaza ederek ve dökülmelerin veya diğer proses bozulmalarının önlenmesi yoluyla tesisin bulunabilirliğini ve güvenilirliğini maksimize ederek güvenilir ve sürekli operasyonlar yapmayı sağlar.

Aradığınız tüm niteliklerdeki seviye ölçüm cihazılarını RST Elektronik’ten bulmanız mümkündür. En doğru seçimi yapabilmek için bizimle irtibara geçmeniz yeterlidir. En ekonomik ve efektif sonuca ulaşmanızı sağlayacağımıza emin olabilirsiniz.

rst1Nokta seviye ölçüm cihazları; Malzeme seviyesini, düşük seviyede (örneğin, bir pompanın kuru çalışmasının tehlikesinden kaçınmak için) veya yüksek seviyede (dökülme veya kaçağı önlemek için) olabilecek önceden belirlenmiş bir noktada izlerler.

Sürekli ölçüm cihazları; Herhangi bir dalgalanmayı not ederek malzeme seviyesini sürekli izlerler. Şu an kullanılan düzey ölçüm teknolojilerinin en yaygın türleri aşağıda kısaca açıklanmaktadır:

Elektromekanik seviye ölçme aygıtları; Bir teknenin içinde motor çalıştıran bir kürek, sensörü sıvı veya katı madde ile kaplanıncaya kadar dönüyor. Aynı ilke, titreşim hızının yavaşlamasıyla malzemenin varlığını algılayabilen titreşen çatallar için de geçerlidir. Elektromekanik tasarımlar bakım bakımından düşük maliyetlidir. Elektromekanik cihazlar çoğunlukla pellet, kauçuk, gübre vb. Katı maddelerle bulunur.

rst4Mekanik şamandıra tipi seviye ölçüm cihazları; Bu belki de en basit, en ucuz ve basit kurulum yöntemidir. Bir şamandıra, bir depo duvarına monte edilen ve bir düğmeye bağlanan bir çubuk ile bağlıdır. Seviye dalgalandıkça, anahtar açılır ve buna göre kapanır. Mekanik şamandıraların başlıca dezavantajları şudur: Birincisi, sıvının yoğunluğunun değişmesi durumunda şamandıra yeniden kalibre edilmelidir ve ikincisi, şamandıra üzerinde yabancı madde birikebilir ve böylece güvenilir çalışmasını engelleyebilir.

Diferansiyel basınç ölçme aletleri; Diferansiyel basınçlı bir aletin yüksek basınç tarafı tipik olarak tankın tabanına bağlanırken, düşük basınç tarafı tankın üstündeki buhar alanına bağlanır. Ölçülen basınç farkı, tankın sıvı kolonunun basıncına karşılık gelir. Sıvı yoğunluğu sabit kalırsa, bu ölçüm yöntemi gerçek bir seviye okumasına neden olur. Basınçlı kapların olması durumunda, diferansiyel basınç ölçüm cihazları bir sızdırmazlık sıvısı gerektirir. Tipik uygulamalar: su depoları-gemiler.

rst2Kapasitans seviye ölçüm cihazları; Bunlar tipik olarak uygun izolatör ile ayrılmış iki paralel iletken plakadan oluşur. Bir metal probu (ölçüm elektrodu), hava veya malzeme geminin içinde bulunduğu zaman, probun kapasitesindeki farkı ölçerek mevcut materyal miktarını algılar. Devreyi kapatmak ve akım akışına izin vermek için ikinci bir referans elektrot da dahil edilmiştir. Kapasitans ölçüm cihazlarının kurulumu kolaydır ve hareketli parçaları yoktur, böylece bakım maliyetleri en aza indirgenir. Öte yandan, sıcaklık veya gemi içerisindeki malzemenin kimyasal bileşimi nedeniyle herhangi bir değişiklik, dielektrik özelliklerini değiştirecek ve böylece hatalara ve yeniden kalibre etme ihtiyacına neden olacaktır. Kapasitans seviyesi cihazları için tipik uygulamalar: asitler, kostikler, aromatik bileşikler, yapışkanlar vs.

Ultrasonik seviye ölçüm aletleri; Ultrasonik cihazlar, bir dönüştürücü içinde depolanan bir piezoelektrik kristal kullanır. Ses enerjisi malzemeye doğru serbest bırakılır ve ses enerjisini bir elektrik sinyaline dönüştüren dönüştürücüye geri yansıtılır. Uygun bir sinyal işlemcisi bu yankıyı analiz eder ve hedefin (malzeme seviyesi) ve dönüştürücü arasındaki mesafeyi hesaplar; göz önüne alındığında, ses sinyalinin başlatılması ile geri dönüşü arasındaki sürenin hedef ile hedef arasındaki mesafe ile orantılı olduğu dikkate alınır. Dönüştürücü. Ultrasonik teknoloji çoğunlukla sürekli seviye ölçümleri için kullanılır. Ultrasonik cihazların kurulumu kolaydır, hareketli parçaları yoktur ve gemi materyaliyle temassız değildir. Böylelikle malzeme uyumluluğu sorunları önlenir. Bu teknolojinin dezavantajlarından biri, toz veya buhar gibi yabancı parçacıkların ultrasonik cihazın güvenilirliğini ve doğruluğunu etkileyebilmesidir. Ultrasonik tip seviye cihazları için tipik uygulama: kimyasal depolama tankları, yağmur suyu - kanalizasyon suyu açık havzaları, arıtma tesisleri vb.

Radar tipi seviye ölçüm cihazları; Radar cihazları malzemeye doğru elektromanyetik bir dalga iletir. Hedefe (malzeme seviyesine) olan ve gelen genel geçiş süresi hesaplanır ve verici ve alıcı frekansı arasındaki farkın doğrudan kapsanan mesafeyle orantılı olduğu dikkate alınarak arasındaki mesafeye doğrudan bağlıdır. Elektromanyetik dalga kullanımı, sinyalin sıcaklık, nem, basınç, buhar, toz veya diğer çevresel faktörlerden etkilenmediği avantajını sunar. Tipik uygulamalar: Kimyasal yığın-depolama gemileri, bulamaçlar ve çamurlar, steril uygulamalar, yapışkan, yapışkan ve kristalize edici ürünler, yer altı tankları vs.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
TEMSİLCİLİKLER

trigas türbin debimetreler

template datalogger

terracom kontrol çözümleri

seko

asa. debimetreler

efc logo

DELEXEL logo

JİMEC

MNTEA

DİNEL

FAFNIR

HENKE

Facebooktwitterinstagram

icons8-pinterest-40 icons8-linkedin-circled-40 icons8-google-plus-40

rst-copyright