• Debimetre ve Akış Ölçerler
  • Trigas Debimetreler
  • Seviye Ölçerler
  • Basınç Ölçerler
  • Nem ve Sıcaklık Ölçerler
  • Datalogger - Veri Kayıt Cihazları
  • Sinyal İzolatör ve Çeviriciler
  • Teracom Kontrol Çözümleri
  • Analitik ve Kontrol Ölçüm Cihazları
  • Ortam Gaz Analiz Cihazları
  • Gelişmiş Kontrol Cihazları
  • Termokupl ve PT100 Ölçüm Cihazları

PH Metrelerin Kullanım Alanları ve Özellikleri

PH METRE NEDİR VE NEREDE KULLANILIR?

PH kavramı 1909 yılında Danimarkalı bir kimyagerin tanımlaması ile hayatımıza girmiştir.

Günlük hayatımızın içinde, hayati sıvı olarak tükettiğimiz suyun pH değerinin ne kadar önemli olduğunu duymayanımız yoktur. Sabun, şampuan gibi kozmetik ürünlerin pH seviyesini belirten ibareler ambalajlarda bulunmaktadır. PH metre ölçümlerinin önemli olduğu diğer alanlardan bazıları ise; gıda, atık madde, tarım, hayvancılık, biyoteknoloji, galvanizasyon, yüzme havuzları, osmosis tesisleridir.

PH Metre Nedir?

Çözetilerdeki asit ve baz oranı pH seviyesini verir. İngilizce olarak geniş ismi Power of Hydrogen olan pH, ölçüldüğünde çözeltinin asidik, bazik ya da nötr oluşuna dair bilgiyi verir.

Çözeltilerin asitlik ve alkalinliği 0 ile 14 arasındaki değerlerden birine denk gelecek düzeyde ölçülür. PH metre cihazı elektrot ile aldığı elektriksel sinyal değerini pH birimine çevirerek potansiyometrik bir ölçüm sağlar. Ph ölçümünde algılama elektrotu ve referans elektrotunun sağladığı gerilimler arasındaki fark pH değerini verir.

Yüksek iletken özelliğie sahip çözeltilerde platinium tipi diyafram, sulu çözeltilerde seramik diyafram tipi kullanılır. PH elektrotlarının (pH metre probu) üzerinde bulunan cam membranlar kullanım şekline göre değişkenlik gösterir. Düşük direnç sağlayan küre şeklinde membran, yüksek direnç özelliği bulunan kubbe şeklinde membran, yüzey üzerindeki ölçümlerde yüksek direnç sağlayan düz membran, mayalayıcı elektrotlar alanında uygulanan orta seviyede direnç sağlayan silindir membran, yarı katı ürünlerde batırmak üzere kullanılan mızrak şeklinde membran, düşük dirençli, dayanıklı koni şeklinde membran çeşitleri bulunmaktadır.

PH Metre Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?

phPH metre seçiminde kullanacağınız yüzey, ölçümü gerçekleşecek ürün ve ortamın durumu bağlayıcı etkenlerdir. Bu nedenle seçimini doğru yapmak, ölçümün doğruluğunu sağlamak ve cihazın kullanım ömrünü arttırmak için önemlidir. RST Elektronik olarak, ihtiyaca göre en doğru cevabı verebilecek çeşitlilikte PH metreler önerebilmekteyiz. PH metre özellikleri ele alındığında cep tipi phmetreler, el tipi phmetreler, masa tipi phmetreler ve pano tipi phmetreler ürünlerimizin ana başlıklarını oluşturmaktadır. İleri teknoloji ile üretilmiş olan ürünlerden en uygun olanı seçebilmek için 15 yılı aşkın bir süredir sektör tecrübesi bulunan RST Elektronik’e danışabilirsiniz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
TEMSİLCİLİKLER

trigas türbin debimetreler

template datalogger

terracom kontrol çözümleri

seko

asa. debimetreler

efc logo

DELEXEL logo

JİMEC

MNTEA

DİNEL

FAFNIR

HENKE

Facebooktwitterinstagram

icons8-pinterest-40 icons8-linkedin-circled-40 icons8-google-plus-40

rst-copyright